Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν τα συνδικάτα της Βοιωτίας

Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκονται τα συνδικάτα της Βοιωτίας για  την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις που ψηφίζεται μόνο από τη Ν.Δ. με διαδικασίες fast track.

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και  τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία Λιβαδειάς ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ.

Τα δύο εργατικά κέντρα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν το πρωί σε Λιβαδειά και Θήβα.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ Λιβαδειάς

«Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας καλούν όλα τα μέλη τους , Πρωτοβάθμια Σωματεία , τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα, οργανώσεις του νομού και κάθε δημοκράτη πολίτη , δίνοντας συνέχεια στον αγώνα και στην πρόσφατη ,  πετυχημένη , ενωτική απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου , να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ ενάντια στο εκτρωματικό αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο αυτό , καλούμε άπαντες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, ώρα 4.00΄το απόγευμα.

Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 13.00΄από το Ζάππειο.

Όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο:22610 28344 και ώρες 9.00΄- 14.00΄.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ»

Η ανακοίνωση του Ε.Κ Θήβας

«Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, με τις μαχητικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα της Πέμπτης 10 Ιούνη 2021, για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ένα νομοσχέδιο που δίκαια χαρακτηρίζεται έκτρωμα από όλους τους εργαζόμενους, αφού έρχεται να καταργήσει το 8ωρο και μια σειρά από εργασιακές κατακτήσεις (Σ.Σ.Ε, ΣΕΠΕ, Κυριακάτικη αργία, συνδικαλιστικές ελευθερίες, κατοχύρωση του δικαιώματος στη απεργία κ.α.). Δικαιώματα που κατακτήθηκαν απ’ την εργατική τάξη με αιματηρούς αγώνες, σε μια αγωνιστική αδιάκοπη ιστορική πορεία ταξικής πάλης, για πάνω από έναν αιώνα και αποτελούν ιερές παρακαταθήκες για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, τελείως απομονωμένη από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από το σύνολο της Κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές αντιδράσεις και υπακούοντας στις εντολές του ΣΕΒ και της Ε.Ε, φέρνει το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ για ψήφιση στην Βουλή την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 2021.

Το Ε.Κ.Θ κλιμακώνοντας τη δράση του ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα και στα σοβαρά προβλήματα αποβιομηχάνισης της περιοχής μας, αλλά και τα προβλήματα με ΛΑΡΚΟ & ΕΑΒ, με ομόφωνη απόφαση του, κηρύσσει 24ωρη Πανεπαρχιακή απεργία για την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα ψήφισής του στη Βουλή καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής , να συνεχίσουμε την μάχη ώστε να μην περάσει αυτός ο εργασιακός οδοστρωτήρας που θα διαμορφώσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Για το λόγο αυτό θα δρομολογηθούν πούλμαν για την Αθήνα στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 17οο το απόγευμα. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 14.00 το μεσημέρι, από το ΚΤΕΛ Θήβας με ενδιάμεσες στάσεις σε ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 14.45 και ΟΙΝΟΦΥΤΑ 15.00. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 15.6.2021 στο γραφείο του Εργατικού Κέντρου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.»

Η ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας:

«Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας καλούν όλα τα μέλη τους , Πρωτοβάθμια Σωματεία , τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα, οργανώσεις του νομού και κάθε δημοκράτη πολίτη , δίνοντας συνέχεια στον αγώνα και στην πρόσφατη , πετυχημένη , ενωτική απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου , να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ ενάντια στο εκτρωματικό αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο αυτό , καλούμε άπαντες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, ώρα 4.00΄το απόγευμα.

Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 13.00΄από το Ζάππειο.

Όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο:22610 28344 και ώρες 9.00΄- 14.00΄.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ»

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

«Συνάδελφοι

Οι μαζικές συγκεντρώσεις την προηγούμενη βδομάδα αποδεικνύουν τη δυναμική που έχει το κίνημα μας. Δεν θα περάσει γιατί θα ήμαστε εκατοντάδες χιλιάδες . Απαντάμε με νέα πανεργατική απεργία για να μην γίνουμε σκλάβοι στο 21ο αιώνα.

Να μη ψηφιστεί – να μην εφαρμοστεί αυτό που οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές παραγγείλανε και που η ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει με οδηγία της.

Η προηγούμενη επιτυχημένη απεργία μας δείχνει τον δρόμο

Στο ερώτημα αν θα το ψηφίσουν, απαντάμε : ΟΧΙ αν είμαστε ΟΛΟΙ Απεργοί, αν είμαστε ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση. Δεν θα ψηφιστεί. Δεν θα περάσει γιατί θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί που πρέπει. Στην απεργία, στην συγκέντρωση.

Κανένας για δουλειά. Όλοι στην απεργία.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση! Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω!

Να μην επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα! Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Σε μια εποχή που η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας παρουσιάζουν ως «προοδευτικό» το να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να αντιστοιχηθούν οι όροι της δουλειάς και της ζωής μας με τις δυνατότητες της εποχής και τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν. Να μη γίνουν συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα, όπως τους καλεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που οι εργάτες τους αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία. Και αυτοί τρομοκρατήθηκαν από τη μαζική απεργία της Πέμπτης γι’ αυτό βάζουν εμπόδιο στην κλιμάκωση, πιστά σκυλιά στα αφεντικά τους. Να τους απομονώσουμε, είναι η 5ηφάλαγγα.

Όλοι στους Δρόμους ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 16 Ιούνη , 10.30 το πρωί στην πλατεία»

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Ο.Ε Λιβαδειάς:

«Συναδέλφισσες – οι , στις 10 Ιουνίου , με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κυβέρνηση και εργοδοσία πήραν το μήνυμα!. Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στον κάλαθο των αχρήστων!

Συναδέλφισσες – οι , δεν   πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς, σταθερός στη διαχρονική του θέση και προσπάθεια για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης , ρήξης και ανατροπής των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν και από την άλλη πλευρά ενός μετώπου υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών , της αλληλεγγύης , της ίδιας της δημοκρατίας , απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του , σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , στους ανέργους και τους συνταξιούχους , στους αγρότες, στη νεολαία , στους ελεύθερους επαγγελματίες , σε κάθε πολίτη , να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση Της 16ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό , καλούμε άπαντες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, ώρα 5:00 το απόγευμα.

Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 13.00΄από το Ζάππειο.

Όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο:22610 28344 και 2261350883 και ώρες 9.00΄- 14.00΄.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Η ανακοίνωση των Συνταξιούχων:

«Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των Συνδικάτων ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν!

Είναι δυνατόν να παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα για τους εργαζόμενους, για τα παιδιά μας, αυξάνοντάς τους την απλήρωτη εργασία, καταργώντας το 8ωρο και διαλύοντας την οικογενειακή τους ζωή και να μην έχουνε στα σκαριά τα επόμενα μέτρα για εμάς;

Είναι δυνατόν να μας αφήσουνε ως έχουμε όταν μας λένε σε κάθε τόνο ότι οι νέοι εργαζόμενοι πληρώνουνε τις συντάξεις μας!!

Ποιοι;

Αυτοί που ροκανίσανε τα αποθεματικά των ταμείων μας εδώ και πενήντα χρόνια, ανεξάρτητα αν τα έριξαν στις προβληματικές ΔΕΚΟ με δανεικά και αγύριστα,   στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών ή στο τζόγο του χρηματιστήριου!

Αυτοί που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση με πρώτα τα επικουρικά μας ταμεία, αδειάζοντάς τα προκειμένου να μας κόψουν τις επικουρικές!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση να μας βγάλει ξανά στο δρόμο του αγώνα. Δίπλα στα παιδιά μας. Που μας έχουν ανάγκη. Να δώσουμε μια πρώτη απάντηση και γι’ αυτά που μας ετοιμάζουν!

Ένα βήμα ακόμη για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας

Ένα βήμα ακόμη για να φρενάρουμε τον μεσαιωνικό κατήφορο!

Συμμετείχαμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη. …

Και είμασταν εκεί με τα παιδιά μας, και για τα παιδιά μας, και για τα εγγόνια μας, αλλά και για τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν.

Την Τετάρτη 16 Ιούνη στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10,30 το πρωί στην  κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς. Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!»

siriosfm.gr

Σχετικά